Het Regionaal zorgnetwerk Leeuwarden en omstreken staat voor domein-overstijgende samenwerking tussen preventie, welzijn en zorg rondom de kwetsbare burger/cliënten/patiënten in de regio Leeuwarden en omstreken. Elke partner heeft ook een eigen rol in de keten.
Met de ambitie om uiteindelijk te komen tot meer gezondheid voor de populatie, verbeterde (ervaren) kwaliteit van zorg door de burger/cliënt/patiënt, gelijkblijvende of afname van kosten per hoofd van de bevolking en verbeterde tevredenheid van de zorgverlener (‘Quadruple Aim’).
Voor u ligt de eerste nieuwsbrief vanuit het Regionaal Zorgnetwerk Leeuwarden e.o.
In deze nieuwsbrief nemen we u als zorgprofessional in vogelvlucht mee langs een aantal concrete onderwerpen waar we vanuit het zorgnetwerk aan werken en wat onze plannen zijn richting 2025 en verder.
We leggen hierbij de verbinding met de 'Friese werkagenda' welke op 8 juli aan de ‘Seker&Sun’ tafel is vastgesteld. Aan de hand van de ‘prioritaire opgaven’, ‘fundamenten’ en ‘dwarsverbanden’ leggen we in deze nieuwsbrief de verbinding met de projecten die we daarop al hebben lopen.
Veel leesplezier
We staan voor enorme uitdagingen binnen de ouderenzorg. Hierbij hebben we elkaar hard nodig om passende zorg te kunnen blijven leveren. Hoe dragen we samen zorg voor kwetsbare ouderen?
Het Regionaal Zorgnetwerk Leeuwarden Friesland organiseert bijeenkomsten die in het teken staan van kennis delen over de bestaande initiatieven, elkaar kennen en de samenwerking verbreden en verstevigen.
De bijeenkomsten zijn te volgen via Teams.
Voel je vrij om deze uitnodigen te delen met collega’s. Vooraf aanmelden is niet nodig.
14 mei | 16:30-17:30
1. Soepele ketens
Het Zorgnetwerk Leeuwarden nodigt u uit voor het aankomende webinar getiteld "Soepele Ketens", dat zich specifiek richt op de recente ontwikkelingen in de intra- en extramurale doorstroom van patiënten vanuit het ziekenhuis naar de ouderenzorg. Dit webinar is bijzonder relevant voor professionals binnen het MCL en andere belanghebbenden in de gezondheidszorg die betrokken zijn bij de overgang van patiënten van ziekenhuiszorg naar vervolgzorg. We bespreken de ontwikkelingen op het gebied van de transmurale zorgbrug, triagepunt Leeuwarden, en herinrichting tijdelijk verblijf.
Doelgroep: Zorgprofessionals van het MCL, managers en beleidsmakers in de gezondheidszorg, medewerkers van ouderenzorgfaciliteiten, overige geïnteresseerden in zorgcontinuïteit
Deelnemen aan de webinar
21 mei | 16:30-17:30
2. Coordinatiecentrum Ouderenzorg Friesland
Dit webinar belicht de cruciale rol van het Coördinatiepunt Ouderenzorg Friesland (COF) in het bevorderen van samenwerking en het aanpakken van uitdagingen in de ouderenzorg. We bespreken:
Doelgroep: Medewerkers huisartsenpraktijk, ouderenzorg, deelnemers netwerk
Deelnemen aan webinar
28 mei | 16:30-17:30
3. Positieve Gezondheid
Dit interactieve webinar biedt een praktische verkenning van Positieve Gezondheid, van de fundamentele principes tot concrete toepassingen in verschillende Friesland. Ontdek hoe zorgverleners Positieve Gezondheid kunnen integreren in hun praktijk, hoe het kan bijdragen aan preventie en welzijn, en leer van inspirerende casestudy's.
Doelgroep: Medewerkers huisartsenpraktijk, ouderenzorg, deelnemers netwerk
Deelnemen aan webinar
11 juni | 16:30-17:30
4. Casemanagers dementie
Wanneer schakelt de POH een casemanager dementie in? En op welke manier werken zij samen? Tijdens het webinar zoomen we hierop in en horen we graag welke punten we mee kunnen nemen in de gespreksnotitie die gezamenlijk ontwikkeld wordt!
Doelgroep: Medewerkers huisartsenpraktijk, ouderenzorg, deelnemers netwerk
Deelnemen aan webinar
18 juni | 16:30-17:30
5. Veilig thuis/o.a. over meldcode
Ouderenmishandeling
Meer over de aanpassing van de meldcode (november 2023), over de adviesfunctie en de werkwijze van Veilig Thuis (wat doet VT na een melding?) en desgewenst informatie over uitbreiding van de meldcode ouderenmishandeling en mantelzorgcheck naast de reeds bekende kindcheck.
Doelgroep: Medewerkers huisartsenpraktijk, ouderenzorg, deelnemers netwerk
Een nauwe samenwerking tussen wijkverpleging, huisarts en sociaal domein is van groot belang om zorg voor kwetsbare ouderen te organiseren.
Hoe geef je samen vorm aan Wijkgericht Werken om zo een bijdrage te leveren aan preventie, bevorderen van zelfredzaamheid, vroeg-signalering en passende zorg. De bijeenkomst is een herhaling van het eerdere webinar, aangevuld met de actuele stand van zaken; Er is genoeg ruimte voor vragen.
presentatie wijkgericht werken
22 november 16:30-17:30