Uitnodiging Digitale interactieve bijeenkomsten

3 mei 2024

We staan voor enorme uitdagingen binnen de ouderenzorg. Hierbij hebben we elkaar hard nodig om passende zorg te kunnen blijven leveren. Hoe dragen we samen zorg voor kwetsbare ouderen?

Het Regionaal Zorgnetwerk Leeuwarden Friesland organiseert bijeenkomsten die in het teken staan van kennis delen over de bestaande initiatieven, elkaar kennen en de samenwerking verbreden en verstevigen.

De bijeenkomsten zijn te volgen via Teams.
Voel je vrij om deze uitnodigen te delen met collega’s. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

14 mei | 16:30-17:30
1. Soepele ketens

Het Zorgnetwerk Leeuwarden nodigt u uit voor het aankomende webinar getiteld "Soepele Ketens", dat zich specifiek richt op de recente ontwikkelingen in de intra- en extramurale doorstroom van patiënten vanuit het ziekenhuis naar de ouderenzorg. Dit webinar is bijzonder relevant voor professionals binnen het MCL en andere belanghebbenden in de gezondheidszorg die betrokken zijn bij de overgang van patiënten van ziekenhuiszorg naar vervolgzorg. We bespreken de ontwikkelingen op het gebied van de transmurale zorgbrug, triagepunt Leeuwarden, en herinrichting tijdelijk verblijf.
Doelgroep: Zorgprofessionals van het MCL, managers en beleidsmakers in de gezondheidszorg, medewerkers van ouderenzorgfaciliteiten, overige geïnteresseerden in zorgcontinuïteit
Deelnemen aan de webinar

 

21 mei | 16:30-17:30
2. Coordinatiecentrum Ouderenzorg Friesland
Dit webinar belicht de cruciale rol van het Coördinatiepunt Ouderenzorg Friesland (COF) in het bevorderen van samenwerking en het aanpakken van uitdagingen in de ouderenzorg. We bespreken:

  • Rol en functies van het COF: Ontdek hoe het COF fungeert als een centraal aanspreekpunt en coördinator voor ouderenzorg in Friesland, waarbij de nadruk ligt op het verbinden van zorgverleners en het optimaliseren van zorgprocessen.
  • Innovatieve zorginitiatieven: Verken de innovatieve projecten en programma's die door het COF worden ondersteund en gecoördineerd, zoals nieuwe zorgmodellen, technologische toepassingen en trainingen voor zorgprofessionals.
  • Succesverhalen en uitdagingen: Ontdek inspirerende voorbeelden van succesvolle samenwerkingsprojecten en hoor hoe het COF omgaat met uitdagingen zoals vergrijzing, financiering en het tekort aan zorgpersoneel.

Doelgroep: Medewerkers huisartsenpraktijk, ouderenzorg, deelnemers netwerk
Deelnemen aan webinar

 

28 mei | 16:30-17:30
3. Positieve Gezondheid

Dit interactieve webinar biedt een praktische verkenning van Positieve Gezondheid, van de fundamentele principes tot concrete toepassingen in verschillende Friesland. Ontdek hoe zorgverleners Positieve Gezondheid kunnen integreren in hun praktijk, hoe het kan bijdragen aan preventie en welzijn, en leer van inspirerende casestudy's.
Doelgroep: Medewerkers huisartsenpraktijk, ouderenzorg, deelnemers netwerk
Deelnemen aan webinar

 

11 juni | 16:30-17:30
4. Casemanagers dementie

Wanneer schakelt de POH een casemanager dementie in? En op welke manier werken zij samen? Tijdens het webinar zoomen we hierop in en horen we graag welke punten we mee kunnen nemen in de gespreksnotitie die gezamenlijk ontwikkeld wordt!
Doelgroep: Medewerkers huisartsenpraktijk, ouderenzorg, deelnemers netwerk
Deelnemen aan webinar

 

18 juni | 16:30-17:30
5. Veilig thuis/o.a. over meldcode

Ouderenmishandeling

Meer over de aanpassing van de meldcode (november 2023), over de adviesfunctie en de werkwijze van Veilig Thuis (wat doet VT na een melding?) en desgewenst informatie over uitbreiding van de meldcode ouderenmishandeling en mantelzorgcheck naast de reeds bekende kindcheck.

Doelgroep: Medewerkers huisartsenpraktijk, ouderenzorg, deelnemers netwerk

Deelnemen aan webinar

Het Regionaal Zorgnetwerk Leeuwarden Friesland organiseert 5 digitale bijeenkomsten die in het teken staan van kennis delen over de bestaande initiatieven, elkaar kennen en de samenwerking verbreden en verstevigen.

Deel deze pagina

Samenwerken voor een gezonde toekomst, waarin zorg en welzijn hand in hand gaan voor een bloeiende gemeenschap. Regionaal Zorgnetwerk Friesland en omstreken - Sterker Samen.

magnifiercrossmenuchevron-down